Észak-montenegrói kalandozások három picivel
Észak-montenegrói kalandozások három picivel

Amikor elkezdtem szervezni a két hetes Montenegró road tripet a két éves ikrekkel és a két hónapos babámmal, a térképet nézegetve megakadt a szemem az ország északi részén, a Szerbiához közel található Zabljak régión, és a Durmitor Nemzeti Parkon. Utánaolvastam, és nagyon megtetszett. Elkezdtem a környéken szállásokat nézegetni, és egyszercsak szembejött egy rendkívül szimpatikus hely; egy öko falu a völgy mélyén, kis házikókkal, melyből mikor kilépsz, ...

"Az utazás pozitívan hat a gyermekek fejlődésére"
"Az utazás pozitívan hat a gyermekek fejlődésére"

Egy Svédországban élő magyar anya és szerető feleség; szenvedélyes utazó és Kuba imádó pedagógus; ő Erika, aki férjével és 3,5 éves kisfiával kalandozik a világban. Vele beszélgettem, többek között arról, hogy milyen szakmailag is alátámasztott előnyei vannak annak, ha a gyerekekkel már pici baba koruktól fogva utazgatunk, járjuk a világot.

Ha eddig bizonytalan voltál, hogy útra kelj-e kisbabáddal, a cikk olvasása után biztosan megjön a kedved!

any_val_a_tengerparton.jpg

...

"Minden utazás kaland az elejétől a végéig"
"Minden utazás kaland az elejétől a végéig"

Amikor Kati jelentkezett nálam, hogy szívesen mesélne utazós élményeiről három gyermekével, különösen megörültem, hisz nekem is pont most született meg a harmadik babám, akivel alig várom, hogy családostul útra kelhessünk; így nagyon kíváncsian vártam a beszámolóját.

11 ország és 3 pici, akik 5 hetes koruk óta repülnek. Úgy érzem, van mit tanulnunk ebből az interjúból. Sőt, azt is megtudjuk, mi a különbség, ha kisbabával, vagy ha ovisokkal utazunk.

...
Maldív gasztróutazás - 10+1 fogás, amit ki kell próbálnod
Maldív gasztróutazás - 10+1 fogás, amit ki kell próbálnod

Most, hogy a legtöbben karanténkonyhán élünk, jól jöhet az ízlelőbimbóinknak is egy digitális gasztróutazás. Ezért összegyűjtöttem a legjobb fogásokat, amiket a Maldív-szigeteken kóstoltunk, amikor két hétre útra keltünk saját szervezésben, két totyogóval és egy pocaklakóval.


img_20200116_181917-01.jpg

De vajon milyen gasztró élményekben lehet részünk, főleg, ha nem egy resortban szállunk meg, hanem egy lakott szigeten? Hiszen ha meghalljuk, hogy Maldív-szigetek, akkor elsőre ...

Maldív-szigeteki kalandozások várandósan, kisbabákkal
Maldív-szigeteki kalandozások várandósan, kisbabákkal

Meghódítani egy lakatlan szigetet, BBQ vacsorát elfogyasztani frissen fogott halból a homokban, cápákkal snorkelingezni, rájákat etetni? Mindezt kisbabákkal való nyaralás közben is lehet, sőt, velünk ez meg is történt!

A Maldív-szigetek saját szervezésben, lakott szigeten is tökéletes választás, ha babával, gyerekkel vagy netán várandósan utaznátok. Ha bárki hezitál, hogy nekivágjon-e álmai kalandjának, annak nagyon egyszerű válasszal tudok szolgálni: ...

A babával repülés csupa félelem és reszketés – vagy mégsem?
A babával repülés csupa félelem és reszketés – vagy mégsem?

Nagyon sokan szeretnek utazni. Aztán a gyermekvállalást követően felmerül a kérdés: vajon babával is érdemes, lehetséges repülni? A szülő nagyon szeretne útnak indulni, dehát mégiscsak annyi probléma adódhat a babával, hogy lehet, hogy nem is ér annyit az egész...?

Sírás, üvöltés, őrjöngés, betegség, helyhiány, kényelmetlenség, pelus balesetek, nem várt helyzetek – mitől félünk leginkább, ha babával tervezünk repülni? Mit tehetünk, hogy ezt ...

Inkább 100 repülőút a babával, mint egy hat órás autóút
Inkább 100 repülőút a babával, mint egy hat órás autóút

Dina utazós családban nőtt fel, és számára sosem volt kérdés, hogy kisfia születése után is folytatni fogják ezt az életmódot. Sőt, várandósan még Tajvanba is elmentek, és a baba születése előtt lefoglaltak két külföldi utat is.

Ezekről és sok másról is kérdezgettem, például arról, hogyan oldja meg utazás alatt a mosipelusozást, ő meg boldogan osztotta meg eddigi tapasztalatait.

img-7405.jpg

 

Mesélj kicsit arról, hogy merre jártatok eddig a kisfiaddal, ...

Másnak a delfin nézés nagy kaland, nekünk napi rutin
Másnak a delfin nézés nagy kaland, nekünk napi rutin

El tudjátok képzelni, hogy egy kis görög halászfaluban tengetitek kismamás éveiteket, és a babával járjátok sorra hajóval a görög szigeteket?

Harmat Erdélyből költözött Amaliapolisba, ugyanis a férje görög. Itt született meg a mostmár 14 hónapos kisfiúk, Máté, aki már öt hónapos kora óta rendszeresen hajós utakon vesz részt.

thumbnail_image3.jpg

Ha én ilyen helyen laknék, nem is utaznék el innen. Ti mikor utaztatok először Mátéval, és merre mentetek?

Máté ...

Utazz babával - Az első lépést a legnehezebb megtenni, a következő már jön magától
Utazz babával - Az első lépést a legnehezebb megtenni, a következő már jön magától

Orsi története azért különleges, mert három gyermek édesanyja, és már úgy is utaztak babával, hogy mind a három gyerkőc velük tartott. Az elsőszülött 16 éves, a legkisebb pedig másfél. Így betekintést nyerhetünk abba is, hogy milyen egy, kettő vagy három gyermekkel egyszerre utazni, illetve, hogy mennyire változott meg a szemléletmódja az anyává válás óta azzal kapcsolatban, hogy érdemes-e babával útrakelni.  

Nagyon örülök ennek az interjúnak, mert ...

Mikor máskor tölt el egymással ennyi minőségi időt egy család, mint utazás közben?
Mikor máskor tölt el egymással ennyi minőségi időt egy család, mint utazás közben?

Timi és Zoli kisfia úgy született meg, hogy addigra már – a pocakban – 10 országban is járt. Azóta, 16 hónaposan, még öt országot járt be, három különböző kontinensen.

 

Fogadjátok szeretettel a vele készült interjút, amit sikerült személyesen összehoznunk, pedig csak instáról ismerjük egymást. Az időnk limitált volt, ami szerencse, különben még napokig dumáltunk volna arról, miért érdemes babával is útra kelni.

 

Szerintem ...

Judy vagyok, utazóanya.

Gyermekvállalás előtt sokan azt mondták, utazzak, amíg még lehet, mert gyerekkel már nem fogok tudni. Tévedtek. Szeretném minél több utazni vágyó anyához és apához eljuttatni a pozitív példát. Ezért született meg a blogom.

Kövess Instagramon is: @utazoanya